• Kontakt: +385 51 841 085

Opći uvjeti

OPĆI UVJETI POSLOVANJA
Općim uvjetima uređuje se korištenje web stranica i usluge Web trgovine tvrtke Sidro-dent d.o.o. od strane korisnika.
Sidro-dent d.o.o. zadržava u svakom trenutku pravo mijenjanja i ažuriranja web stranica kao i izmjena i dopuna Općih uvjeta bez prethodne najave.

WEB TRGOVINA
Usluga koja omogućuje registriranim korisnicima kupnju proizvoda tvrtke Sidro-dent d.o.o. putem web stranica.

KORIŠTENJE USLUGE WEB TRGOVINE
Korištenje usluge Web trgovine dostupno je isključivo registriranim korisnicima.
Registrirani korisnik je svaka potpuno poslovno sposobna , pravna ili fizička osoba koja se registrirala za korištenje usluge Web trgovine i koja prihvaća uvjete poslovanja tvrtke Sidro-dent d.o.o..

REGISTRACIJA KORISNIKA
Prilikom prve kupnje svaki kupac se mora registrirati putem obrasca za prijavu, prilikom čega je obavezan ispuniti sva zahtijevana polja istinitim i točnim podacima.

Registracijom korisnik potvrđuje:
– da u cijelosti prihvaća Opće uvjete, posebno u dijelu kojem se oni odnose na Web trgovinu
– potpunost, istinitost i točnost podataka
– da pristaje na korištenje takvih osobnih podataka

Nakon registracije korisnik putem E-pošte dobiva svoju korisničku lozinku kojom u pristupa web-trgovini.
Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje korisničke lozinke.
Sidro-dent d.o.o. ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što korisnik javi o vjerojatnoj zlouporabi izvršiti sve potrebne radnje kako bi se izbjegle daljnje posljedice.

U slučaju da se korisnik želi odregistrirati, tvrtka Sidro-dent d.o.o. se obvezuje da će iz Registra podataka ukloniti sve osobne podatke koji su uneseni prilikom registracije i korištenja web stranica.

ZAŠTITA PODATAKA
Svi podaci koji se odnose na Vaš identitet tretirat će se u skladu sa važećim propisima o zaštiti osobnih podataka, uvijek uz maksimalnu zaštitu Vaše privatnosti i anonimnosti.
Sidro-dent d.o.o. će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti, te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti.
Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana posebnim zakonom.

CIJENE
Cijene proizvoda izražene su u hrvatskim kunama (“HRK”), bez porez na dodanu vrijednost (PDV).
Cijene proizvoda proizvoda u Web trgovini temelje se na cjeniku koji se formira više puta godišnje temeljem promjena cijena dobavljača.

Cijene proizvoda su podložne promjenama do trenutka potvrde kupovine.
Akcijske cijene vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj internet stranici ili do isteka zaliha.
Prilikom kupnje veće količine proizvoda postoji mogućnost odobravanja dodatnog rabata kao i produženih rokova plaćanja.

KUPNJA I NARUČIVANJE PUTEM WEBSHOP USLUGE
Prodavatelj robe ponuđene na web stranicama je Sidro-dent d.o.o., a Kupac je registrirani korisnik koji odabere bar jedan proizvod, popuni elektronski obrazac narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.
Robu je moguće naručiti 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.
Roba se naručuje elektronskim obrascem na web stranicama, a Kupac obavijest o potvrdi isporuke dobiva na E-mail adresu unesenu u elektronski obrazac.
Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će Kupca obavijestiti na e-mail adresu ili telefonski o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu.
Na temelju kupnje izvršene putem Web trgovine izdaje se veleprodajni ili maloprodajni račun koji se šalje zajedno sa robom.
Minimalni iznos internet narudžbe je 100,00 kn (uključujući PDV) bez troškova poštarine.

TROŠKOVI ISPORUKE
Sidro-dent d.o.o. će kupcu robu dostavljati o svom trošku, uz uvjet da vrijednost robe koja se isporučuje prelazi minimalni iznos od 500 kn (neuključujući PDV) . Za iznose manje od 500 kn, Sidro-dent d.o.o. će kupcu obračunati troškove dostave u iznosu od 25 kn po pošiljci. Ukoliko se roba dostavlja paketnom distribucijom (DPD ili druge), kupac potvrđuje prijem robe svojim potpisom i žigom na pratećem dokumentu dostavljača. Ukoliko kupac ne preuzme robu dostavljenu paketnom distribucijom, dostavljač će vratiti robu Sidro-dent d.o.o. koji zadržava pravo naplatiti kupcu eventualne troškove proizašle iz navedenog slučaja. Što se troškova isporuke tiče Sidro-dent d.o.o. zadržava pravo izmjene cijena bez prethodne najave. Rok isporuke je odmah nakon prihvata narudžbe (osim ukoliko u trenutku narudžbe robe nema u skladištu, pa se u tom slučaju isporuka vrši prema dogovoru).

NAČIN PLAĆANJA
Plaćanje naručenih proizvoda vrši se na temelju izdanog Veleprodajnog ili maloprodajnog računa koji se šalje zajedno s robom.
Rok plaćanja za veleprodajne račune je 30 dana od izdavanja računa.
Rok plaćanja za maloprodajne račune je unaprijed prema ponudi ili pouzećem ( gotovinom prilikom preuzimanja).

POVRAT (REKLAMACIJA)
Kupac ima pravo na povrat/reklamaciju neispravne ili robe s greškom u roku od 7 dana. Reklamacije se zaprimaju pisanim putem na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. nakon čega će Prodavatelj dati Kupcu upute o daljnjem postupanju.
Prodavatelj će u najkraćem mogućem roku Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos ukoliko nije moguće realizirati zamjenu.
Prodavatelj ne uvažava Kupcu pravo na reklamaciju u slučaju da je roba oštećena nestručnim rukovanjem ili upotrebom; da je roba evidentno korištena i ispravna ili djelomično potrošena i oštećena jer se Kupac nije pridržavao uputa za korištenje; oštećena mehanički fizičkim putem.
Također reklamaciju nije moguće izvršiti ukoliko Kupac računom ne može dokazati da je roba kupljena putem Webshopa i kada je kupljena.
Registrirani korisnik je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni, i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena).
Ukoliko se nedvojbeno utvrdi da je reklamacija na proizvod neopravdana ili da je do neispravnosti naručenog proizvoda došlo zbog neadekvatnog rukovanja ili uporabe, tada Sidro-dent d.o.o. nije dužan vratiti novac ili dostaviti zamjenski proizvod. Reklamirani proizvod bit će vraćen korisniku o njegovom trošku uz pisano objašnjenje razloga neprihvaćanja zahtjeva za povratom ili zamjenom.
Postoji mogućnost ugovaranja posebnih uvjeta i rabata temeljem dosadašnje suradnje, avansnog plaćanja i rabata na veće količine.

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA
Posjećivanjem i korištenjem web stranica korisnik prihvaća komunikaciju elektronskim putem, čime prihvaća da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su mu dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.
Odabirom opcije Prijava na Newsletter korisnik daje tvrtki Sidro-dent d.o.o. suglasnost da ga elektronskim putem uključi u marketinške i ostale aktivnosti Sidro-dent d.o.o..

AUTORSKA PRAVA
Korisnik prihvaća da je cjelokupan sadržaj web stranica isključivo vlasništvo Sidro-dent d.o.o., odnosno da Sidro-dent d.o.o. ima i zadržava pravo korištenja.
Korisniku nije dozvoljeno kopiranje, citiranje, presnimavanje, objavljivanje, distribuiranje ili bilo koji drugi način korištenja sadržaja web stranica bez dopuštenja Sidro-dent d.o.o. a u skladu sa Zakonskim propisima Republike Hrvatske koji uređuju zaštitu intelektualnog vlasništva.
Ukoliko je to izričito dopušteno na web stranicama, korisnik će imati pravo skidati (“download”) određene sadržaje. U tom slučaju korisnik se obvezuje da će takav sadržaj koristiti isključivo za osobnu uporabu, te da će u odnosu na takav sadržaj u cijelosti poštivati odredbe ovih Općih uvjeta.

NADLEŽNOST SUDA
Svi sporovi koji mogu nastati temeljem ovih Općih uvjeta rješavat će se pred nadležnim sudom u Rijeci.

Facebook